Eetgewoonten  
   
 
  • Peer: eerst steeltje verwijderen en dan van boven naar beneden naar binnenwerken, of als een appel?
 
  • tompouce (laag voor laag, hapsgewijs of eerst de bovenste laag en dan de rest in één keer)
 
  • aardappelen-groente-vlees (vlees het eerst of juist achteraf)
 
  • taartpunt (van voor naar achter of andersom)
 
  • pannekoek (snijden of eerst oprollen)
 
  • hutspot (kuiltje met jus!)
 
  • banaan (helemaal afpellen en eten, of hapje voor hapje schillen)
 
  • appel (met klokhuis-steeltje-en-al of schillen en ontleden)
 
  • kiwi (schillen of lepelen)
 
  • pizza (van binnen naar buiten of andersom)
 
  • gebakken ei op brood (eerst alles om de dooier heen, met als laatste gore hap de dooier; of gewoon snijden zoals het uitkomt)
 
  • een gekookt ei: hak je met je mes eerst het topje er (zo ongeveer op 1/5) vanaf, of tik je hem kapot, ga je hem pellen, en eet je hem dan op
 
  • prakken (typisch Hollands)
     
  Aanvulling? Post hier